Our home

Davines Village

Davines Village is the new Davines headquarters just outside of Parma.

Book your visit!

The architectural project was signed by Matteo Thun and Luca Colombo at MTLC. It demonstrates our company values: beauty, sustainability and well-being.

Built on an area of ​​77,000 square meters, the complex covers about 11,000 square meters and includes spaces dedicated to offices, training, the Research and Development laboratory, production plant and warehouse. Developed starting with the concept of "home," the structure of the Village reinterprets the archetypes of traditional Italian houses in a contemporary way, emphasizing our family roots.

The beating heart of corporate life is a large glass structure located in the center of the complex: a luminous "greenhouse" distinguished by modern and light architecture. This is a co-working space, home to the company bistro and restaurant.

 
 

The soul of Davines is expressed through its profound value component. The virtuous architectural project that has materialized is its emblem; focuses on the well-being of those who work here and wants to represent a place where ethics and aesthetics coexist in harmonious balance.

Davide Bollati, President
Carbon Neutral Village

The headquarters are devoted to energy sustainability, waste reduction, optimization of natural resources and savings of non-renewable resources.

This conscious energy policy is expressed through the integration of communication and control systems in order to minimize energy consumption and the use of artificial lighting. Furthermore, the energy needs of the offices are met by 100% certified renewable sources, such as photovoltaic panels, a solar thermal system and a geothermal system. Sustainability is also sought in everyday life: the restaurant's organic waste is repurposed into food for the garden using a dehydrator. Catering only uses reusable materials, and there are charging stations for electric vehicles in the parking lots.

Building and Garden Design
The Design

The complex is designed to express maximum architectural transparency and allow views of green spaces from every working area.
The stylistic definition of the interiors, done by interior designer Monica Signani, was born from the desire to combine the values ​​of participation and sharing with aesthetic enhancement. The welcoming and personalized spaces, far from a traditional "corporate" image, refer to living spaces, where formal and aesthetic choices are reconciled with functional needs.

The Botanic Garden

This is a real "open air laboratory" of plants, fruit trees and vegetables. First and foremost, this is a tool available to the Research and Development Laboratory, where they can experiment by sampling and testing natural ingredients. These 3,000 square meters of scientific garden will play an informative role, letting visitors experience the natural ingredients contained in the Davines and Comfort Zone formulations. And as a final touch, an English greenhouse hosts plants of tropical origin.

The Green KM

An initiative to combat pollution caused by the nearby highway, the project is based on the studies of Professor Stefano Mancuso, Director of the International Laboratory of Plant Neurobiology of the University of Florence. Along the 11 km of motorway that encircles Parma, trees that are naturally predisposed to counteract the harmful emissions of cars will be planted. Davines has completed our planting, so this green belt will be finalized with the contribution of neighboring companies.